A digitális hallókészülék előnyei

Összefoglaltuk a digitális készülékek előnyeit, melyet számos tanulmány és mérnöki fejlesztés igazol

 1. A digitális jelfeldolgozás segít a zaj csökkentésében, és megkülönbözteti a beszédet a hangok teljes tartományától, ami elősegíti a jobb beszédértést.

 2. A háttérzaj csökkentése növeli a hallókészüléket viselő kényelmét, különösen zajos környezetben, az utcán, társaságban, színházban. 

 3. A szoftveres, számítógépes beállítás egyes frekvenciák szelektív erősítését biztosítja, a hallássérült egyén személyes igényei szerint. 

 4. Programváltó és hangerő szabályzó kapcsolóval ellátott készülékek a kényelmes viseletet teszik lehetővé. Ugyanez a folyamat a távirányító segítségével is elvégezhető. 

 5. Kétoldali hallókészülék viselet esetén a programváltás és a hangerő szabályozás beállítástól függően összehangolható. Egy oldali hangerő, vagy program váltásnál automatikusan erősödik a másik oldalon viselt készülék hangja. 

 6. Telefonáláskor azon a oldalon növelhető a készülék hang ereje, ahol a viselő telefonál, a másik oldalon a hangerő csökkenthető- beállítástól függően. 

 7. Hatékony és beállítható az akusztikus visszacsatolás csökkentése (feedback), hogy a készülék bizonyos környezeti helyzetekben ne sípoljon. 

 8. Használhatók irány mikrofonok, amelyek nagyban megkönnyítik a hang észlelését bizonyos környezetben: szemtől szemben beszélgetve, vagy hallgathatja a távoli levő előadót. 

 9. Kiterjesztett frekvenciatartomány lehetővé teszi a hangok széles körének meghallását. 

10. Az adaptív környezetfelismerő beállítás, megkönnyíti az eszköz használatát számos felhasználó számára. 

11. Eszközök vezeték nélküli csatlakoztatásának lehetősége például telefonok, televízió, számítógép és okostelefonok. 

12. Távirányító segítségével a mobil telefon zavartalanul használható. 

13. TV adapterrel összekapcsolható hallókészülékek minőségi televízió hallgatást tesznek lehetővé. 

14. Csatlakoztatható számítógéphez, rádióhoz. 

 A számítógéppel, táblagéppel vagy okostelefonnal összekapcsolható hallókészülékek jelenleg a legnépszerűbbek. A modern mobil eszközökkel való alkalmazások beállítását a felhasználó maga végzi a hallási képességének, igényeinek és sajátosságainak megfelelően.

digitális hallókészülék eora